Holnemvolt Vár

2020.01.01 15:15

A Holnemvolt Vár a Fővárosi Állat- és Növénykert szabadidőparkja, mely az átalakításon átesett Vidám Parkot hivatott pótolni. 

2018-ban nyitotta meg kapuit a Vár, az új játszópark a régi Vidámpark területén. Mesés állatok és állatos mesék várnak a gyerekekre az év minden napján szabadtéri és fedett helyszíneken. A Vár központi létesítménye a Hetedhét Palota, ahol hét magyar mese között kalandozhattok 4 szinten és 2700 nm-en, rejtvényeket fejthettek meg és teljesíthetitek a küldetést. Találkozhattok Vukkal és Süsüvel, bekukkanthattok Dr. Bubó rendelőjébe, játszhattok Pom Pommal, segíthettek Mekk Eleknek, és leshetitek a halakat a Nagy Hohoho Horgásszal vagy belemerülhettek Brekk Berek vízi világába is. 

Patakatlanba visszatérnek a tevék, a Simogatóban etethettek szelíd szarvasokat és kecskéket, a Majorságban tarka bocikkal, rackákkal és malacokkal találkozhattok, több állatsimogatót is kialakítottak, valamint visszaköltözött a Tengerimalac-város.

A Holnemvolt Vár részeként megnyílt a Nyíhangár fedett lovardája a hozzá kapcsolódó istállóval és szabadtéri karámokkal, amely módot ad az Állatkert lovas hagyományainak felélesztésére. Egy kisvonat a bejárattól az Állatkert hátsó bejáratáig viszi a látogatókat, illetve a cápás akváriumhoz, a Cápa suliba is érdemes ellátogatni. A Sünispotályban beleshettek az állatmentés kulisszái mögé.